tisdag 2 februari 2010

Veckans Hus - Landmärke

Mitt första bidrag i Veckans Hus


...detta lilla bastuhus som min farfar har byggt är det första som man möter när man kliver i land från roddbåten som man måste färdas i för att ta sig till min farmor och farfars sommarstuga.
Så detta är ett starkt landmärke för mig eftersom jag tillbringade många av mina sommarlov som barn ute på Lill Sandön i Finska skärgården i Jakobstad.Mera landmärken hittar ni här:

5 kommentarer:

Hedwig sa...

Välkommen hit. Vilka minnen jag får när jag ser och läser ditt inlägg. Mosters båthus, som man såg när båten rundade sista udden och alla andra hus på just Kadermo. Ön som jag lånat min signatur ifrån på en av mina bloggar.
Tack för att du ville vara med här.

Lasseivåmma sa...

Vilken fantastisk sommaridyll, och naturligtvis ska man mötas av en bastu när man kommer iland på en finsk sommarö. Dina bilder är som vanligt väldisponerade och innehållsrika. Skulle gärna vara i den där miljön nu, men måste ut och skotta snö.

Rantamor sa...

oj så skönt det skulle sitta med ett bastubad, hett å nästan olidligt, sitta å drömma sig bort från snön. Ha finsk grillkorv på ugnen så att den blir svart i kanterna, äta njuta, sitta utanför med ett kallt glas vitt vin,dricka njuta....

Vakna...-14...lätt snöfall..attans attans.

Margareta sa...

Vilken vacker pärla och historia. Ett fint landmärke för dig och jag skulle inte ha något emot att ha ett liknande ställe. Margareta

Randi's Tanker sa...

Sommer... Dette var et herlig sted! Så godt med slike sommerminner :-)