söndag 11 april 2010

Våren i Stugan

..var ut till stugan idag och blev sååååå glad!
Jag hittade en massa vårtecken!
Blåsippor!!!
Joooooo...de e sant!
och mina jordgubbsplantor hade t.om tittat upp!


På fotona här kan ni ju se skillnaden på en månad.
Visst är det ju en hel del snö kvar och jämför jag med förra året så tvättade vi bilen den 14 april ute i stugan och då kunde vi köra hela vägen ner, det kan vi absolut inte göra nu.
Men vi hoppas på att det till sista april har smält bort så mycket att vi kan köra bilen ner och bosätta oss i stugan för första gången detta år...


Sen har jag lite att pyssla med, för pga av den stränga och kalla vintern så hade ju Herr å Fru Råtta flyttat in med hela sin familj i vår stuga. De hade gjort ett fint litet bo i soffan....jojojo... uäck så äckligt!!!
Vettni, de t.o.m hade tuggat i sig mina värme-ljus från IKEA!!!

Undrar just vad Kamprad har i dem ljusen.....????


4 kommentarer:

sinneskatten sa...

Här nere har våren kommit lite längre.
Vecka 17 skall jag på kurs till Örebro och då är tanken att till helgen så stannar jag vid stugan och årets säsong invigs.
O vad jag längtar..

Annelie sa...

Kamprad, vet du , han är smart. Han tillsätter beroendeframkallande ingredienser i alla sina varor. Har du inte märkt det? Har du en gång handlat på Ikea, så är det kört!
Och råttor används ju som försöksdjur för de är biologiskt sett ganska lika oss, så det är klart att det drabbar även dem.
Men Guuud så mycket snö ni har kvar ändå! Om jag hade varit lite förutseende och tagit liknande foton som du skulle du se enorm skillnad!
Staffan har tom haft shorts på sig idag, fast bara en väldigt kort stund! *skratt*
Hursomhelst är det bara såååå underbart nu när man vet vad vi har framför oss!
Kram från Annelie

Agneta sa...

Tänk vad vi längtar. Undra på att vi är lite deppade när våren dröjer. Det är något visst med sommarhus, saknar det lite. Kram

AnnaKK sa...

Hejsan!

Vad mysigt med en sommarstuga - fast mössen kunde ju gott skaffa sej en egen, och ge sjutton i både soffan och värmeljusen! <:-I

Jag blir så fascinerad av att det kan vara så mycket snö kvar uppe i norrland, men ändå vara lika långt kommet med våren (blommor tex) som här nere i Skåne på de ställen där snön har smält bort. :-)

Idag tror jag vitsipporna kommer att börja slå ut här, för det verkar bli ännu en solig dag.