fredag 1 oktober 2010

Fredags Tema - Byggnadsverk

 
La sagrada familia började byggas 1882 men är fortfarande långt ifrån klar. Bland annat återstår byggandet av det centrala kyrktornet (170 meter högt). Det finns idag (2010) planer på att färdigställa kyrkan till år 2026, till 100-årsminnet av Gaudís död, men tidsplanen är omdiskuterad. Gaudí själv var av åsikten att byggandet skulle pågå under flera hundra år (inte helt olikt många gotiska katedraler). 
Kyrkan planeras när den är färdig ha tre olika fasader: Födelsefasaden mot öst, den ofärdiga Ärofasaden mot söder och Passionsfasaden mot väst. Den rikt dekorerade Födelsefasaden färdigställdes 1930 och är den som tydligast uppvisar Gaudis inflytande. Den senare gjorda Passionsfasaden på motsatt sida har en betydligt striktare utformning med rena, raka linjer. Ärofasaden började byggas 2002 och kommer att bli den största av kyrkans fasader.   ( text från Wikipedia)
.....en otroligt häftig byggnad som finns att skåda i Barcelona.
Finns hur mycket spännande detaljer som helst på denna byggnad, och om ni klickar på länken längst upp så kan ni läsa mer om detta bygge.


 ......mera byggnadsverk hittar ni hos Sinneskatten!(I dag har  redigeraren varit helt vrång med mig, har tagit 1 timme att få bilderna dit jag vill, klickar jag på "höger" på det sista fotot hamnar det "högst upp"....hel sjukt!  Texten fladdrar å far som den vill..... inte min dag idag......Fler som har haft / har samma problem??)

6 kommentarer:

kullefotoblogg sa...

Herrejösses, tänk att bygga ett sånt palats, puh så mkt arbete som ligger bakom.
Ha en mysig helg.
/Helena

Rantamor sa...

Vilken byggnad förstår att det var gigantisk (ett ord som Lilla C använder???)
Jo du igår hade jag problem att få upp mina foton me tog hela kvällen...

Ha en bra helg i Sundsvall och hoppas du får iväg lägenheten.
Nu ska Rantafar röka sik....

Maria G sa...

Wow, vilken enorm byggnad. Vacker är den också.
Fina bilder allihop.
Ha en riktigt bra dag!

Anneli - A'la Foto sa...

WOW!! Den översta får jag känslan av att vara en kungakrona...om man bara fick se lite mera neråt hade ansiktet kommit fram! Riktigt maffigt!!

Ha en skön fredag!

Ingalill sa...

Där har vi en byggnad som jag verkligen måste få se live :)

Jah Hollis sa...

Ett riktigt kändisbyggnadsverk som jag själv besökt för rätt många år sedan. Köpte en dödskallering av en gatuförsäljare utanför av någon anledning. :-)